Horloge: Links of Rechts?

horloge links of rechts

Links of rechts?

Er zijn veel theorieën over waar het horloge gedragen zou moeten worden.

Traditioneel draag je het om je linker pols. De gedachte daarachter is dat de meeste mensen rechtshandig zijn. Om een horloge op de mechanische manier op te winden, zit het knopje daarvoor aan de rechterkant van de horlogekast. Nu hoeft een horloge niet of amper met de hand opgewonden te worden en is dit minder belangrijk.

Ook blijken er meer mensen linkshandig te zijn. Dit komt omdat in het basisonderwijs niet meer aan kinderen wordt verboden om met links te schrijven.

Heb je een duur horloge waar je voorzichtig mee bent? Draag dan het aan de pols van je niet-dominante hand. Met deze hand doe je veel minder dan met de hand die je meestal gebruikt. Dit vermindert de kans op slijtage en beschadigingen.

Horlogemerken

aan welke arm moet een horloge

Een horloge vertelt wie jij bent. Gun jezelf of een ander de luxe van een mooi horloge. Een horloge doet meer dan alleen de tijd aangeven. Horloges zijn ook echte sieraden. Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen.

Naar welk soort horloge je voorkeur naar uitgaat ligt aan je persoonlijke smaak gecombineerd met praktische redenen. Uiteindelijk blijft het namelijk wel belangrijk dat een horloge je de juiste tijd vertelt.

Horloges worden gedragen door mannen en vrouwen. Was het verschil vroeger voornamelijk de grootte; tegenwoordig zijn we wat ruimdenkender. Het is erg fashionable voor vrouwen om horloges met grote horlogekasten te dragen. Dus kies vooral wat je bij je vindt passen!

  • Diemer; voor als je een goudkleurig of zilverkleurig horloge zoekt
    Isee; in de kleuren zilver en zwart
  • Jacques Lemans; heeft naast zilver- en goudkleurig ook rosékleurig in het assortiment
  • Junkers; als je naar de combinatie zwart en bruin zoekt met zilver of roze goudkleur
  • Laimer: stoer, simpel met hout!
  • Meister Anker; heeft alle kleurcombinaties en zelfs een zakhorloge in goudkleur
  • Rosendahl; digitaal in olijfkleur